Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Διαδυκτιακό Φόρουμ Συζήτησης


Τι είναι τελικά ένα Φόρουμ;
Τό φόρουμ δεν είναι κάτι που ξεκίνησε σήμερα αλλά έχει τις ρίζες τους στην αρχαιότητα. Όταν οι Πέρσες, Ρωμαίοι και οι Έλληνες μαζεύονταν και συζητούσαν διάφορα πολιτικά , ρητορικά , στρατιωτικά, επιστημονικά ερωτήματα στα "ΦΟΡΟΥΜ" της εποχής δεν υπολόγισαν ποτέ οτί αυτή η ασχολία τους θα συνεχιζόταν και σήμερα και μάλιστα διαδυκτιακά. Το σημερινό φόρουμ ουσιαστικά είναι ένα ηλεκτρονικός διαδυκτιακό ιστότοπος στον οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος για να συζητήση ένα συγκεκριμένο θέμα το όποιο είναι και το κύριο θέμα του φόρουμ (π.χ. φορουμ ιστορίας). 

Για ποιους είναι ένα φορουμ:
Σέ ένα φόρουμ μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε φτάνει να ανοίξει ένα λογαριασμό στο ιστότοπο του φόρουμ, δίνοντας το όνομα του ή το ψευδώνυμό του και προσθέτωντας κάποια στοιχεία για τον εαυτό του.Ακόμα μπορεί να προσθέση μια εικόνα (αβαταρ) για να ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους χρήστες.  Σε μερικά φόρουμ όπου υπάρχει αυστηρό ύφος ,ο διαχειριστής μπορεί να αναζητήσει το αιτούμενο μέος για να δει αν πρόκειται για σοβαρό άθρωπο που μπόρει να σταθεί σε μια επικωδομιτική συζήτηση.

Τί είναι οι Όροι Χρήσης:
Σε οποιοδήποτε φόρουμ και να δοκιμάσεις να μπεις θα σου ζητηθεί να συμφωνήσεις με τους όρους χρήσης. ΤΙ είναι όμως οι όροι χρήσης; Με απλά ελληνικά μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα συμβόλαιο που υπογράφει το νέο μέλος μαζί με τον διαχειριστή του φόρουμ. Μερικοί απο του πιο γνωστούς όρους είναι οι ακόλουθοι:

  1. Μην βρίζεται και μην κάνετε προσωπική επίθεση σε κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ
  2. Αν το θέμα που αναρτήσεται είναι προσβλητικό προς καποιο άλλο μέλος, το θέμα θα διαγράφεται
  3. Στο φόρουμ επιτρέπεται η χρήση τον εξης γλωσσων(π.χ. Ελληνικα , Ελληνικα και Αγγλικά)
  4. Όποιο μέλος είναι ανενεργό για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα διαγράφεται απο το Φόρουμ
Ένα παράδειγμα φορουμ μπορεί να θεωρηθεί και το www.metafyiko.gr/forum/ ,το οποίο είναι γνωστό φόρουμ στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Έκει μπορεί κάποιος να μπει και να συζητήσει θέματα μεταφυσικού χαρακτήρα, παραθετωντας ερωτήματα, προσωπικές εμπειρίες και προβληματισμούς.

Πηγές:http://datalabs.edu.gr/Forum/default.aspx?g=posts&t=12
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_forum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου