Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Lets Communicate....with Facebook!!!

              Το Facebook είναι κατά την γνώμη μου το πιο διαδεδομένο ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιείτε από πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως. Ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 4 Φεβρουαρίου 2004 και είναι αναπόσπαστον κομμάτι της ζωής μας για σχεδόν μια δεκαετία.

             Το Facebook είναι μια δωρεάν υπηρεσία η οποία είναι ανοιχτή για τον οποιοδήποτε να το χρησιμοποιήσει φτάνει να έχει ένα υπολογιστή, μια σύνδεση στο διαδίκτυο και όρεξη να δημιουργήσει νέες "διαδικτυακές" γνωριμίες. Χρησιμοποιείται από πάρα πολλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών αλλά κυρίως την Νεολαία η οποία βρήκε σε αυτό ένα εύκολο και οικονομικό τρόπο επικοινωνίας με τους υπόλοιπους. Έκτος από τα οικονομικά και τα επικοινωνιακά πλεονεκτήματα που προσφέρει, δίνει την δυνατότητα σε κάποιο χρήστη να μοιραστεί του προβληματισμούς του με άλλους ανθρώπους. Ακόμα του δίνει την ευκαιρία να αυτοπροβληθεί και να διεκδικήσει μια -έστω μικρή- αναγνωρίσει των προσπαθειών του από το διαδικτυακό κοινό.

                Μια νέα μόδα θέλει το facebook να αποτελεί πηγή έλξη από διάφορες εταιρείες οι οποίες μυρίστηκαν την επιτυχία του και αποφάσισαν να την εκμεταλλευτούν. Έτσι κάνουν ομάδες μέσα στο κοινωνικό δίκτυο αυτό και με διάφορα τεχνάσματα καλούν εμάς να γίνουμε ''φίλοι'' τους και να βλέπουμε τις διαφημίσεις τους.
                Το facebook όμως έχει και την μαύρη του πλευρά. Από την στιγμή που ότι γίνεται στην ζωή σου το καταγραφής στο δίκτυο αυτό ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να μάθει τα ΠΑΝΤΑ για σένα τα οποία φυσικά θα χρησιμοποιήσει εναντίων σου. Πολλές φορές γνωρίζουμε κάποιο που μπορεί να μας το παίζει φίλος αλλά πίσω αυτό το αγγελικό πρόσωπο το οποίο μπορεί να είναι ψεύτικο, ίσως κρύβεται ένας βιαστής, ένας δολοφόνος ή κάποιος που θέλει πάσι θυσία το κακό μας.

Πηγή:
http://expandedramblings.com/index.php/resource-how-many-people-use-the-top-social-media/
http://el.wikipedia.org/wiki/Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου