Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Μια ταπεινή άποψη για τις…Πρυτανικές!

2015, ΤΕΠΑΚ

Ευτύχισα να κλείσω την θητεία μου ως εκπρόσωπος των φοιτητών του τμήματος μου, με δικαίωμα ψήφου στις Πρυτανικές εκλογές. Ως εκπρόσωπος φοιτητής νοιώθω την ηθική ευθύνη και ανάγκη να πιστώσω με την ψήφο μου, τον άνθρωπο που θεωρώ καταλληλότερο να επιταχύνει(ή έστω να επαναφέρει) τους ρυθμούς ανάπτυξης του Πανεπιστημίου μας και παράλληλα να αλλάξει το ρου της Ιστορίας του, προσφέροντας του και πάλι την χαμένη δυναμική που του αξίζει.
Ως άνθρωπος όμως νοιώθω χαρούμενος. Παρά τις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις που έζησα ως τώρα -σε πολιτειακό και συνδικαλιστικό επίπεδο- οι πρυτανικές εκλογές έχουν κάτι το ξεχωριστό. Ακούγοντας και βλέποντας πολλά τις τελευταίες μέρες, θα μπορούσα να μοιραστώ μια χούφτα από επίθετα με τα όσα άκουσα και είδα από κάποιους: Ανιαρά, νερόβραστα, φρέσκα, ελπιδοφόρα, έξυπνα, αδιάφορα, ψεύτικα, υποτιμητικά, ότι ‘να ναι, ξαναζεσταμένα κ.α.

Απ’ αυτή την πανδαισία επιθέτων (και μη) μπορείτε να δανειστείτε ελεύθερα και να μοιράσετε στου υποψηφίους πρυτάνεις. Το ίδιο έκανα και εγώ στο δρόμο μου προς την ανάδειξη του εκλεκτού για την θέση του πρύτανη. Δεν θέλω όμως να μπω στην διαδικασία προπαγάνδας και προώθησης συγκεκριμένου υποψηφίου. Ο σκοπός αυτής της σύνθεσης προτάσεων που έχω παραθέσει εδώ μπροστά σας, είναι να θίξει δύο σημαντικές παραμέτρους που δεν πρέπει να ξεχνάμε:

Πρώτον, πρέπει σύσσωμη η κοινότητα του ΤΕΠΑΚ να κατανοήσουμε ότι το Πανεπιστήμιο μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: του ακαδημαϊκούς, τους φοιτητές, τους διοικητικούς. Αν αυτοί οι τρεις πυλώνες δεν συνεργάζονται εν αρμονία και αλληλοσεβασμό, τότε το οικοδόμημα αυτό δεν δύναται να στεριώσει και ο οργανισμός θα καταλήξει αργά ή γρήγορα «κλινικά νεκρός»

Δεύτερον, ας παραμερίσουμε όλοι τα μικροσυμφέροντα και τις επιρροές από τρίτους και ας εκλέξουμε την νέα ηγεσία του ΤΕΠΑΚ με γνώμονα την ανάγκη όλων να γυρίσουμε σελίδα στα παλιά και να βοηθήσουμε να ξημερώσει μια νέα μέρα σε αυτό το Πανεπιστημιακό ίδρυμα. Όχι δεν θέλουμε το Πανεπιστήμιο μας να γίνει ένα νέο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Θέλουμε το ΤΕΠΑΚ να γίνει ένα νέο, αναβαθμισμένο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Ας δώσουμε λοιπόν όλοι αέρα στα όνειρα μας –εμάς, των προηγούμενων και των επόμενων- και ας ανοίξουμε το δρόμο που οδηγεί σε καλύτερες μέρες.
ΚΑΙ ας μας πολεμούν οι έχοντες την εξουσία, εμείς αντέχουμε.
ΚΑΙ ας λένε τα δικά τους, εμείς θα τους διαψεύσουμε.
ΚΑΙ ας θέλουν να βουλιάξουμε, εμείς θα ανυψωθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου