Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η 7 Τέχνη μέσα απο τα μάτια ενός Επικοινωνιολόγου

Η τέχνη είναι ένας απο τους πιο διαδεδομένους τρόπους μετάδωσεις επικοινωνίας στον κόσμο. Ένα απο τους πιο γνωστούς της επικοινωνιολογίας είναι ο κινηματογράφος ο οποίος αποτελεί την 7η τέχνη. Για να κατανοήσουμε καλύτερα όμως τη εννοούμαι επικοινωνία και διάδωση συναισθημάτων μέσω τριών ταινιών μικρού μήκους.

"The Return"
Η ταινία μας δείχνει ενα νεαρό πιθανόν φοιτητή ο οποίος περπατα προς μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Το βλεμμα του είναι μουντο και ο σκηνοθέτης με "flash backs" μας δείχνει την περιπέτεια του νέου όπου η απροσεξεία του στοίχισε την ζωή μια μητέρας η οποία ήταν έξω απο το σπίτι της με το παιδί της . Στο τέλος ο νεαρός παει σπίτι του παιδιού και αυτο του λέει ότι τον συγχωρεί.

Η ταινία κρύβει κάποια μηνύματα. Ο νεαρός σκότωσε κάποιον γιατί ήταν οδηγούσε απρόσεκτα προσπαθώντας να πιάσει απο το πάτωμα το κινητό του. Απο την άλλη βλέπουμε την δύναμη ψυχής και την δύναμη να συγχωρείς, μέσα απο τα μάτια ενός μικρού παιδίού το οποίο συγχώρεσαι το δολοφόνο της μητέρας του. Τέλος βλέπουμε την δύναμη του να κατανοείς τα λάθη σου και να στέκεσαι μπροστά σε αυτόν που εκανές κακό πρόθυμος να σε ταπεινώσει αν το θέλει.
Τα συναισθήματα που προκαλεί το εξής φιλμ είναι ποικίλα. Θυμό γιατι ο νεαρός ηταν απρόσεκτος ,λύπη η οποία μεταφέρεται μέσα απο τα δάκρυα του παιδιού, και συγκύνηση για την μεγαλόψυχία του παιδιού.

"True Face"
Στην συγκεκριμένη ταινία είδαμε ένα πατέρα να πέρνει το παιδί του στην νταντά και μετά να συνεχίζει μια καθόλα φυσιολογική ζωή με την δουλειά του,την αγαπημένη του οικογένεια. Βλέπουμε ότι κατα λάθος μια πέννα με κάμερα φτάνει στο σπιτι της νταντάς. όταν ο πατέρας βλέπει το βιντεο που τραβηξε το στιλό πάει στο σπίτι της νταντάς και την χτυπά.

Στην αρχή η πρώτη μας εντύπωση είναι ότι μιλούμε για ένα δολοφόνο που σκοτώνει μια γυναίκα ,η ταινία όμως λειτουργεί ως ''φλας μπακ'' και βλέπουμε οτι ο δολοφόνος δεν είναι παρα ένας απλός καθημερινός ανθρωπός. Όταν βλέπουμε το παιδί να χτυπιέται απο την νταντά μας προκαλείται το αίσθημα του θυμού, αλλα μετά του οίχτου για τον πατέρα και την νταντά η οποίοι με το τελευταίο γρονθοκόπημα ανοίκουν και οι δύο στην ίδια κατηγορία. Στο τέλος έχουμε απορία τη συνέβηκε μετά αφου κλείνει με σειρήνες περιπολικού χωρίς να ξέρουμε τη έγινε

"Twisted"
Στο τελευταίο μας φιλμ ,το οποίο είναι Animated βλέπουμε, ένα ανθρωπο ο οπίος φαντάσει αρκετά ιδιόρυθμος και καλλιτεχνικός τύπος. Έχει ιδιαίτερη αγάπη για το  σκυλλάκι του και αυτό μας συγκινεί. Παρολα αυτά έχει ένα θέμα με το ότι η ουρά του δεν είναι ίσια ,αυτο βασικά φανερώνει κομπλεξ και τελειομανία. Μετά απο πολλές προσπάθειες δεν καταφέρνει να του ισιοσει την ουρά. Στο τέλος βλεπουμε να βρίσκει ακόμα ένα άλλο σκυλλάκι και είναι έτοιμος να το δεχτεί στην οικογένεια,αρκετά συκγινιτική σκηνή. Όμως και αυτό δεν έχει ίσια ουρά και μας προκαλεί γέλιο αυτή η κατάληξη του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου